Birdal, Silopi Saldırısını Kınadı, Seçime Kadarki Provakasyonlara Dikkat Çekti

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)'nin Gaziantep'te desteklediği bağımsız milletvekili adayı Akın Birdal, Şırnak'ın Silopi ilçesinde 2 polisin şehit olduğu saldırıyı kınadı. Büyük bir üzüntü duyduklarını anlatan ve şehit polislerin ailelerine başsağlığı dileyen Birdal, gerilimin kimseye bir şey kazandırmayacağını belirtti.


Birdal, Seçim ortamının kaos ortamına sürüklenmesinin, her türlü provokasyona yol açabileceğini hatırlatarak, "Seçim ortamının bir kaos ortamına sürüklenmesini her türlü saldırılara, provokasyonlara acılara yol açabileceğini söylüyoruz. O nedenle biraz Seçim sürecinin normalleştirilmesine ihtiyaç var. " dedi.


Gaziantep'te Seçim çalışmalarını sürdüren Birdal, Silopi'de iki polisin şehit edilmesiyle ilgili açıklamada bulundu. Olayın ardından büyük üzüntü duyduklarını ifade eden Birdal, "Nereden, ne şekilde, kime gelirse gelsin, yaşam hakkının yok edilmesinden, biz insan hakları açısından bir üzüntü duyarız. Biz tabi şu kaygıyı duyuyoruz. Seçim ortamını bir kaos ortamına sürüklenmesini her türlü saldırılara, provokasyonlara acılara yol açabileceğini söylüyoruz. O nedenle biraz Seçim sürecinin normalleştirilmesine ihtiyaç var. " şeklinde konuştu.


Yüksek Seçim Kurulu(YSK)'nun BDP'nin bağımsız adaylarla ilgili aldığı kararı hatırlatan ve bu kararın süreci daha da gerdiğini vurgulayan Birdal, "Ysk'nin hukuki değil, siyasi olan bu kararı karşı haklı tepkilere yol açmıştır. Tepkiler sürecinde Bismil'de 17 yaşında bir lise öğrencimiz yaşamını yitirmiştir. Buna karşı failleri konusunda bir soruşturma başlatılmamıştır. Buna tepki gösterilirken yine Mehmet Şeker adında 60 yaşında bir yurttaşımız gaz bombasıyla yaşamını yitirdi. Yine Ysk'nın aldığı karara tepki gösterilirken Batman vekilimiz Ayla Akat, yakından atılan gaz bombası sonucu büyük bir darp almıştır. Ayağı şuan kangren olma tehlikesiyle karşı karşıyadır. " ifadelerini kullandı.


Bu tür saldırıları cesaretlendirici tutumdan vazgeçilmesi gerektiğinin altını çizen Birdal, gerilimin de hiç kimseye bir şey kazandırmayacağını kaydetti.


Birdal şunları söyledi: "Gerçekten bu sürecin biz serbest, demokratik ve güvenilir olmasını istiyoruz. Yurttaşlarımızın iradesini serbestçe sandığa taşıması üzerinde herhangi bir tehdit oluşturulmaması gerektiğini düşünüyoruz. Başta başbakan olmak üzere bütün siyasilerin bu süreçte biraz normalleşmesi, barış ve demokrasi dilinin kullanılmasında özen gösterilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İki güvenlik görevlisinin de yaşamını yitirmiş olmasından duyduğumuz üzüntüyü burada paylaşmak istiyorum. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Bundan böyle bu bizim için gerçekten herkes için uyarıcı olmalı. Demokratik ve barışçıl bir ortamın korunması konusunda herkesin üzerine düşeni yerine getirmesi gerekir diye düşünüyorum. " (Cihan Haber Ajansı)


kaynak: http://www.haberler.com/birdal-silopi-saldirisini-kinadi-secime-kadarki-2720324-haberi/

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şivan Perwer Fotoğrafları

Selahattin Demirtaş Fotoğrafları,Resimleri

Leyla Zana Fotoğrafları,Resimleri