Dicle Üniversitesi Kütüphane Genel Bilgiler


Genel Bilgiler
1985 yılında Tıp Fakültesi binasının içerisinde Kütüphane olarak kullanılmak üzere tahsis edilen bölümde Merkez Kütüphane olarak hizmet vermeye başlamıştır.
    Merkez Kütüphanesi'nde; Daire Başkanı, 1 Şube Müdürü,3 Uzman Kütüphaneci, 1 Şef, 4 Memur, 1 Güvenlik Görevlisi,  1 Hizmetli ve  5 Geçici Görevli  olmak üzere,  toplam 14 personel ile faaliyet yürütülmektedir.
    Dört kattan oluşan 500 m genişliğinde olan kütüphanede; alt katta geçmiş yıllara ait süreli yayınlar, kitaplar ve  nadir  eserler, zemin  katta  okuma    salonu, birinci   katta; son iki yıla ait süreli   yayınlar,   danışma kaynakları,  tezler,  son yıllara ait Tıp ve Diş Hekimliği  Fakültelerinin yararlandığı  kitaplar , 
    ve teknik hizmetler bulunmaktadır. Bodrum katta ise kullanım dışı kalan eserler muhafaza edilmektedir.

       Kütüphanede 72.000 kitap, 6.000 ciltli süreli yayın, 1.350 tez,  9 adet online veri tabanı  ve 2 adet yayıncının isteğine bağlı (istediği zaman kesebilir) matematik ve hukukla ilgili veri tabanı bulunmaktadır.
  TEKNİK İMKANLAR
   1999 yılında İnternet bağlantısı sağlanmış olup, İnternet aracılığıyla, TÜBİTAK tarafından Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezine (ULAKBİM) kütüphaneden ulaşılabilmektedir.

  KÜTÜPHANE HİZMETLERİ
1. Araştırmacı ve kullanıcılara kütüphaneden yararlanma, kaynak sağlama, yayın tarama gibi gibi işlemlerde yardımcı olunmakta, kütüphaneye üye olan tüm öğrencilere ve personele ödünç kitap verilmektedir.
2. Kullanıcılar ücret karşılığı bilgisayardan makale çıktısı alabilmektedir. 
3. Kütüphanenin zemin katında tüm personel ve öğrenciler internet bağlantılı bilgisayarlardan yararlanabilmektedirler.
4. TÜBİTAK'a bağlı ULAKBİM aracılığıyla süreli yayınlardan  ve diğer üniversitelerin kütüphanelerinden personele ödünç kitap ve makale fotokopileri sağlanmaktadır.
5. Ayrıca kütüphanede ücret karşılığında fotokopi hizmeti verilmektedir.
  DEVAM EDEN FAALİYETLER

Kütüphanenin otomasyona geçilmesi projesi devam etmektedir. Otomasyon programı, Yordam2001 tabanlı olup, yayın kayıtları halen devam etmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şivan Perwer Fotoğrafları

Selahattin Demirtaş Fotoğrafları,Resimleri

Leyla Zana Fotoğrafları,Resimleri